Rond carnaval gaan we met z’n allen op pad voor een kek pakske, met Koningsdag blieven we een oranje outfit, en als in de zomer de hittegolf een feit is, dan willen we een zwembad in de tuin. Wat heeft dit met elkaar te maken? Nou, bij Johan Laurens Feestartikelen verkopen ze dat allemaal én nog veel meer. Het hele jaar door!

Het oude kapperszaakje aan de Goorstraat lijkt misschien klein, maar dan ben je er nog nooit binnen geweest. Achter dat winkeltje waar ze met oudjaar vuurwerk verkopen, bevindt zich een gigantische hal vol feestartikelen. Het hangt ervan af welke tijd van het jaar het is, wat je er kunt vinden. Halloweengoed, Sinterklaaspakken, kerstkleding, geboorteborden, WK oranje artikelen… noem maar een feest en ze hebben het hier. En ligt het niet in de winkel, kijk dan even op hun website. Ze verkopen veel online. Op dit moment is de winkel tot de nok gevuld met carnavalskleding en toebehoren. En ze hebben véél!

Pietenpak in augustus

Johan Laurens Feestartikelen wordt gerund door de broers Hans en Arno Laurens. Vader Johan begon er 48 jaar geleden zijn kapperszaak en moeder had een stukje verderop een speelgoedwinkel. Naast dat hij kapper was, verkocht Johan vuurwerk rond oud en nieuw en stond hij op de markt met speelgoed en feestartikelen. Zijn zoons hielpen van kleins af aan mee. Ondertussen kwam ook de verkoop vanuit de winkel op gang en de online verkoop groeide flink.

Snollebollekes

Vader Johan overleed negen jaar geleden, dus de kapperszaak verdween. Hans: “De rest hebben we voortgezet. Alles is het hele jaar online én in de winkel te koop bij ons. Kleding voor wie naar de Toppers of een Snollebollekesfeest wil, of voor wie een Pietenpak zoekt in augustus. Alleen zou ik dán bij ons langskomen voor een zwembad. We hebben diverse merken en we verkopen filters, pompen, afdekzeilen en alles wat daar nog meer bijhoort. De containers met Intex en Bestway zwembaden zijn nu onderweg vanuit China en komen in maart al binnen.”

Alle kleuren en stijlen

Er zijn rond carnaval tijdelijke feestwinkels genoeg, maar bij Johan Laurens hebben ze zovéél. Daar kun je eigenlijk alles vinden. Hebben ze het niet, dan bestellen ze het voor je. Wat is de trend dit jaar? Hans: ”De Netflixserie Casa de Papel is heel populair en pakken van Whatsapp emoticons. Verder zijn jassen al een paar jaar erg in trek. Die hebben we in verschillende kleuren en stijlen, voor zowel mannen als vrouwen. Een jas is gemakkelijk; je ziet er leuk uit en je kunt naar de WC zonder je helemaal om te hoeven kleden.”

Dierenpakken en bier

“Toch verkopen we ook heel veel dierenpakken”, gaat Hans verder”, en kinderen verkleden zich graag als superheld. Opvallend is het bierthema dit jaar: we hebben hoeden, jassen en zelfs ondergoed en sokken met een bierprint erop. Bier en carnaval is nu eenmaal een goede combinatie.”

buitenspeelgoed kopen

Buitenspeelgoed kopen? Dan zit je hier goed. Bij ons kan je een grote collectie duurzaam buitenspeelgoed kopen zoals: Een Badminton Set – 3m60 x 1m60, Giant Speel Parachute, Jamanga Jenga Toren in kleuren + dobbelsteen, Kubb spel – 28×7,8×7,8 cm, Mega Eenhoorn Sproeier, Waterslide met een fontein …

Verse popcorn kopen

Verse warme popcorn die net uit de machine komt, een heerlijke geur van boter en suiker. Hier zullen uw gasten echt van genieten. Een Popcornmachine kan je kopen of eventueel huren, het is een ideaal toestel om te gebruiken bij onder andere een verjaardagsfeest, communie of lentefeest, trouwfeest, bedrijfsfeest, of andere gelegenheden.